DuList IN

Dani bakalara u dubrovačkim restoranima

dani bakalara naslovna

Volite bakalar, a ne spravlja Vam se?

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s dubrovačkim ugostiteljima i restoranima koji su otvoreni – Gusta me, Klarisa, Pupo, Mimoza, Ragusa 2 i Moskar pripremaju posebne menije s jelima od bakalara po vrlo pristupačnim cijenama pa ćete u rasponu cijena menija od 50 do 75 kuna (jedno jelo od bakalara uz čašu vina) moći uživati u bakalaru na bijelo ili crveno.
 
 
Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara. 
Ove godine u dubrovačkim restoranima, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 20. – 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije, travarice kušajte dubrovačke delicije od bakalara!

Pročitajte još

Zaručila se Lana Radeljak, kćer glumice Ene Begović

Dulist

OBORIO SVJETSKI REKORD! Na Thompsonovom koncertu očekuje se više od pola milijuna ljudi!

Dulist

ANELA NAKIČEVIĆ I DEA TOMOVIĆ POBJEDNICE ŽUPSKOG SUPERTALENTA Pjevali su, plesali i dobro se zabavili!

Dulist