Aktualno

Danas o golfu na Bosanci i u Zagrebu

srdj repetitor 02

Ovaj četvrtak, zadnji dan siječnja 2013. godine, proteći će u znaku golfa na Srđu.

Najprije će u jutarnjim satima stanovnici Bosanke javnosti iznijeti svoje stavove o najavljenom referendumu o Prijedlogu urbanističkog plana uređenja 'Športsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug'.

Tema golfa potom će se preselit u Zagreb gdje Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i Udruženje hrvatskih arhitekata organiziraju javnu tribinu o štetnosti projekta na Srđu za kulturnu baštinu Dubrovnika. Kako je najavljeno, nakon uvodnih izlaganja, odvijat će se moderirana rasprava, s moderatorima Franom Dulibićem i Hrvojem Hrabakom, a pravo sudjelovanja u raspravi imat će i prisutna publika.

Tribina će biti održana u četvrtak, 31. siječnja u 18 sati u Udruženju hrvatskih arhitekata u Zagrebu pa ako vas zanima i u blizini ste navratite.
Na stručno izlaganje pozvani su brojni stručnjaci i predstavnici izvršne vlasti u državi – ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, ministrica graditeljstva Ana Mrak Taritaš, Zlatko Uzelac iz Ministarstva kulture, Marina Oreb i Barbara Savin iz Dubrovačko-neretvanske županije, Žana Baća, pročelnica Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, Davor Bušnje i Mariju Kojaković iz Društva arhitekata Dubrovnika, Sonja Jurković iKrunoslav Šmit s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu), Marko Špikić, predsjednik hrvatskog odbora ICOMOS-a, Željko Peković, predsjednik Savjeta za prostorno uređenje, Vladimir Marković, predsjednik Hrvatskog povjerenstva za UNESCO) i Drago Miletić, iz Društva konzervatora.
 

Pročitajte još

ZAGREB, DUBROVNIK, HODOČAŠĆE…. Šuica na službena putovanja potrošila 360 tisuća eura

Dulist

ZRINKA RUDEŽ Horde turista ugrožavaju pravo stanara na dostojanstven život. Da, podržavam novi Zakon!

Dulist

PROCURIO DOKUMENT Šuica će se u Komisiji baviti priuštivim stanovanjem, zdravstvom ili socijalni pitanjima

Dulist