DuList IN

Danas je Svjetski dan pizze, donosimo zanimljiv Gladušin recept

pizza od batata

Simpatična farmaceutkinja Zrinka Zekulić, Pločanka sa zagrebačkom adresom i autorica gastrobloga ‘Gladuša’ za čitatelje DuLista ovaj put donosi recept za pizzu od batata. Zrinka gaji veliku ljubav prema hrani, a razne recepture iznosi na zanimljiv način zbog čega ne čudi da je na Instagramu prati 12 tisuća ljudi.

pizza batat 1

RECEPT

Sastojci (za 2 pizze):

420 g skuhanog batata
170 g integralnog rižinog brašna
50 g tapioke
1.5 žličica praška za pečenje pola žličice soli

Postupak:

Ogulite i skuhajte batat u slanoj vodi. Nakon što je omekšao, procijedite ga i znječite u pire. Pazite da ne ostanu grudice, želimo dobiti glatko tijesto. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.

Banner 300x250 DU 1

Pustite da se pire od batata malo ohladi, pa dodajte ostale sastojke. Ako je tijesto presuho dodajte malo vode ili ulja, a u suprotnom, malo rižinog brašna.

Tijesto je veoma lagano za oblikovanje – kada ste napravili kuglu, razdijelite je u 2 dijela (2 pizze). Kuglu po kuglu, stavite između 2 papira za pečenje i uz pomoć oklagije razvaljajte u krug, debljine 0.5–1cm te zajedno s donjim papirom prebacite na protvan. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 min, a u međuvremenu pripremite nadjev po želji.

Nakon 10 min izvadite protvan te uz pomoć drugog papira pažljivo preokrenite tijesto. Pazite da se ne opečete; ako je potrebno pustite da se mrvicu ohladi. Kada ste okrenuli tijesto, nježno s njega odlijepite papir na kojem se peklo. Poslažite nadjev i vratite u pećnicu još 10–15 min (ovisno o tome koje ste sastojke stavili na vrh, toliko će se još peći). Mozzarella i šunka će se brzo zapeći, ali npr. nekom povrću će trebati malo više vremena.

Foto: Privatna arhiva

pizza od batata 6

pizza od batata 8

Pročitajte još

Magazin ima novu pjevačicu! Nazivali su je novom Doris Dragović

Dulist.hr

Ove subote oldtimeri na Stradunu

Dulist

Ova jednostavna vježba prije spavanja može pomoći s boljim snom i manjim stresom

Dulist