Zanimljivosti

Danas je Svjetski dan jabuka

jabuka1

Eko omblići pozivaju sve danas u 11 sati i 30 minuta u Eko centar Zeleno Sunce u Mokošici na Festu od jabuka uz obilježavanje Svjetskog dana jabuka 20. listopada.

Taj dan obilježava se od 1990. godine.
 
– Koliko je zdrava jabuka svi znamo , zato je i prozvana kraljicom voća , može se jesti i ujutro i po danu i navečer, a prepuna je vitamina i minerala. Jabuka jača naš imunološki sustav organizma i vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija i štiti organizam od prehlade.. Stoga i postoji narodna uzrečica: Jedna jabuka na dan „tjera“ doktora iz kuće van !
 
Na našoj Festi od jabuka koju će prirediti naši volonteri probat ćete nekoliko vrsta  tradicijskih jabuka koje su nam poslali naši prijatelji iz Slavonije i Šibenika, zatim  džem od jabuka, domaći štrudel od jabuka, a uz našu pomoć ćete u našoj kuhinjici  praviti popularne jabuke u šlafroku.
 
Na Festi od jabuka  u 12, 30 sati će biti proglašenje tri najbolja likovna uradka sa  našeg  17. Dječjeg likovnog natječaja na temu „Poštujmo plodove naše Zemlje „

Završetak Feste od jabuka je oko 13 sati kada ćemo se dogovoriti za naš Mali sajam rabljenih stvari  26. listopada 2013  u Eko parku Ombla uz Dan pomaganja! – pišu Eko omblići u svom pozivu.
 

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist