Grad

Danas je spomendan svetog Ivana Pavla II.

papa ivan pavao ii

Crkva danas slavi spomendan sv. Ivana Pavla II., velikoga pape koji je svojim pontifikatom obilježio crkvenu i svjetsku povijest.

Što se tiče Dubrovačke biskupije, posebno svečano će biti u župi sv. Mihajla u Lapadu. Pobožnost molitve za obitelji i zdravlje započinje u 17 sati, a nakon toga slijedi misa u 18 sati. Svečano će biti i u župi sv. Križa u Gružu. U crkvi će se u 18.30 sati moliti krunica, a misa s prigodnom propovijedi bit će u 19 sati. Nakon mise vjernici će u procesiji sa svijećama poći do kipa sv. Ivana Pavla II., na trgu pored crkve, gdje će se moliti za zagovor sveca za zdravlje, za mlade, za obitelji i duhovna zvanja.

Inače, svakog 22. u mjesecu tijekom godine u ovoj župi se slavi Dan sv. Ivana Pavla II. u kojemu sudjeluju mnogobrojni vjernici Grada časteći svoga počasnog sugrađanina, moleći mu se u svojim potrebama i slaveći Boga molitvom i pjesmom. U župnoj crkvi čuva se oltar na kojem je ovaj Papa slavio euharistiju u Gruškoj luci prigodom svog pohoda Dubrovniku 6. lipnja 2003. godine.

Podsjetimo, papa Ivan Pavao II., prigodom pohoda Dubrovniku 2003. godine, upravo u ovoj župi je slavio veličanstveno euharistijsko slavlje na kojem je sudjelovalo oko 60.000 hodočasnika. U spomen na taj događaj na zvoniku je 2006. godine postavljena spomen ploča, a 2013. godine uređen je trg pokraj crkve i postavljen kip.

Sveti Ivan Pavao II. počasni je građanin grada Dubrovnika od 2004. godine.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist