Zanimljivosti

Dan u znaku policije: sportska natjecanja i misa povodom blagdana njihovog zaštitnika

page 32

Povodom Dana policije policijski službenici sudjelovali su i na sportskim natjecanjima koja se tradicionalno organiziraju u povodu Dana policije. Ove godine održan je osmi po redu turnir u stolnom tenisu povodom Dana policije i koji će, zbog sve većeg interesa, postati tradicionalan. Na turniru je sudjelovalo 11 11 igrača.

– Ove godine turnir je osvojio Damir Parmać, naš umirovljeni kolega, koji je u finalu pobijedio Milana Reza iz Službe za granicu rezultatom 3 : 2. Treće mjesto osvojio je Darko Božić isto tako umirovljeni kolega koji je bio bolji od Jurice Žderića iz PP Ploče rezultatom 3 : 2 – naglasili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Prvi puta od prvog turnira do sada takmičenje u polufinalu, za treće mjesto kao i u finalu igralo se u 5 setova. Zahvaljujući što su igrači koji su igrali od polufinala do finala bili po kvaliteti ujednačeni i motivirani pružene su izuzetno kvalitetne partije.

Memorijal „Matko Maršić“

U organizaciji Policijske akademije 24. rujna na strelištu Vrbovec održano je natjecanje u streljaštvu.
Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku predstavljali su policijski službenici Ante Beader, Dino Ćerlek i Branimir Barbir. Natjecanje se sastojalo od preciznog i brzog te situacijskog praktičnog gađanja uz korištenje pištolja, jurišne puške i strojnice.

– Naši predstavnici zauzeli su visoka mjesta u gađanju iz pištolja, puške i strojnice. Čestitke kolegama! – zaključili su iz naše PU.

Misa za službenike Policije

Osim sportskih natjecanja, na sam dan blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, danas je u crkvi sv. Mihajla  u Dubrovniku održana sveta misa na kojoj su, pored vjernika iz župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici  Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je velečasni Antonio-Mario Čirko, župnik i upravitelj svetišta Majke Božje Remetinske u Zagrebu koji je u svojoj nadahnutoj propovjedio istaknuo sličnost uloge sv. Mihajla i policije koji su zaštitnici i uspostavljaju red da bi ljudi mogli bezbrižno živjeti.

Nekada se u svima nama javi osjećaj nemoći kada promatramo situacije zla, no utjehu možemo pronaći u istinskom pouzdanju u Boga i u njegovu snažnu zaštitu kao i u zaštitu arkanđela Mihaela, a anđeli su za nas ponajprije izraz beskrajne Božje ljubavi.

Na kraju propovjedi policajkama i policajcima poželio je četiri vrline: razboritost, pravednost, hrabrost i umjerenost, a sve usmjereno na poštivanje i branjenje dostojanstvo svakog čovjeka i svake žene, kao što to čine anđeli.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist