Sport

ČUDO IZ MEĐUGORJA Marin Čilić osvojio US Open!

cilic

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je Grand Slam turnira US Opena!

Međugorac je tako, nakon Ive Majoli 1997. i Gorana Ivaniševića 2001., postao treći Hrvat s Grand Slam naslovom. Pripalo mu je na kraju i tri milijuna dolara, a na najnovijoj ATP ljestvici zauzet će 9. mjesto.

Što reći o finalnom meču? Za sat i 53 minute Čilić je u glatkoj pobjedi 6:3, 6:3 i 6:3 na Stadionu Artura Ashea bio dominantan protiv Japanca Keija Nishikorija, koji ni ujednom trenutku ‘jednosmjerne ulice’ nije uspio ozbiljnije zaprijetiti fantastičnom Hrvatu.

– Sve o čemu sam ikada sanjao i za što sam radio danas se ispunilo. Svim igračima koji naporno rade ovo je dokaz da će im se trud jednog dana isplatiti – izjavio je Čilić neposredno prije podizanja pehara.

– Moj mi je tim posljednjih godina donio nešto posebno u igri, pogotovo Goran. Najvažnije što mi je usadio je užitak u igranju tenisa, za mene je to danas prava zabava. Ovdje sam uživao i igrao najbolji tenis karijere – dodao je Čilić.

Slavili su skupa s Marinom u New Yorku njegov trener Goran Ivanišević sa stručnim stožerom te brat i djevojka, lijepa Cavtajka Kristina Milković. Slavit će se i diljem Hrvatske, a zasigurno najglasnije u Marinovom Međugorju.

 

US Open, finale (M)
Čilić (14) – Nishikori (10) 6:3, 6:3, 6:3

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist