Kultura

‘ČUDESNA ŠUMA’ NA LOVRJENCU Zabava za najmlađu publiku

73DLJI Cudesna suma2

Glazbeno-scensko djelo ‘Čudesna šuma’ redateljice Lee Anastazije Fleger zabavit će svu mlađu publiku na tvrđavi Lovrjenac, od sutra, 8. do petka 11. kolovoza. Izvedbe 8., 9. i 11. počinju u 20:30, dok je 10. kolovoza izvedba zakazana za 21 sat.

Otkako je čudesni svijet jednog od najpoznatijih romana Sunčane Škrinjarić, ‘Slikar u šumi’, oživio u dugometražnom crtanom filmu ‘Čudesna šuma’, prvom hrvatskom filmu takve vrste, Slikar, Dabar, Lisica i ostali čudnovati likovi osvajaju srca male, ali i velike publike.

Kako navode iz Dubrovačkih ljetnih igara, redateljica Lea Anastazija Fleger s izvrsnim autorskim, glumačkim i glazbenim timom pretvorila je i danas popularno djelo u dječju predstavu, domišljato ispreplićući realno i fantastično te pretvarajući Lovrjenac sinestezijom sjajne glazbe i maštovitih kostima.

Dramaturginja Nikolina Rafaj istaknula je što ovu predstavu čini čudesnom, ali i iznimno važnom.

– Glazbeno-scensko uprizorenje u prvi plan postavlja misao koju možda više no ikada trebamo čuti – priroda je mjesto koje ujedinjava, podržava različitost i vraća nas u doticaj s nama samima, a time i omogućava da budemo u harmoniji sa svima oko nas. Zato je toliko važno podsjetiti se kako smo upravo mi ti koji možemo sačuvati njenu čudesnost – rekla je dramaturginja.

Uz redateljicu Leu Anastaziju Fleger autorski tim čine skladatelj Frano Đurović, dirigent Mateo Narančić, autorica dramatizacije i dramaturginja Nikolina Rafaj, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin te suradnica za scenski pokret Matea Bilosnić. Oblikovatelj svjetla je Marko Mijatović, asistentica produkcije Ida Klemenčić, asistentica kostimografije Tina Spahija, a oblikovateljica oglavlja Ana Mikulić. Uz Romana Nikolića kao Kaktus cara te Jelenu Miholjević u ulogama Dabra i Vodene carice, glumačku podjelu čine Matija Gašpari kao Slikar, Vini Jurčić u ulogama Ježa i Čarobnjaka, Igor Jurinić kao Gavran, Medvjed i Kor žaba, Melody Martišković kao Jež, Plamenka, Krtica i Kor žaba te Ružica Maurus kao Lisica, Korijenka i Kor žaba. Glazbenici su Vanda Đanić, Đive Kušelj, Karmen Pervitić, Denis Ajduković, Stijepo Medo i Matija Novaković.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist