Aktualno

Crveni nosovi i glumci Igara u petak će unijeti smijeh i radost na Pedijatriju

crveni nosovi

Crveni nosovi opet stižu na Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik! Ovog puta klaunovimadoktorima društvo će praviti glumci Dubrovačkih ljetnih igara Bojana Gregorić, Amar Bukvić, Damir Lončar i Robert Bošković, a sve će se odigrati ovog petka, 28. srpnja u 10 sati.

-Dubrovačke ljetne igre jedna su od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, a ove godine na njima sudjeluje umjetnica Crvenih nosova Marina Bažulić (klaunesa sestra Milosrdić) koja igra u predstavi Gospoda Glembajevi. Tim povodom CRVENI NOSOVI će posjetiti Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik, a s njima u pratnji će biti kolege glumci Dubrovačkih ljetnih igara: Bojana Gregorić, Amar Bukvić, Damir Lončar i Robert Bošković.
Misija Crvenih nosova je izvedbenom umjetnošću donijeti radost i smijeh djeci u bolnice s obzirom da su klaunovidoktori posebno educirani umjetnici. Udruga djeluje u Hrvatskoj od 2010. godine, a u njoj trenutno djeluje 20 klaunovadoktora. Redovito posjećuju djecu na liječenju u 13 bolnica: Zagrebu (7 bolnica), Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Vinkovcima i Vukovaru. U 7 godina djelovanja Crveni nosovi posjetili su više od 74.000 bolesne djece, nemoćnih i zaboravljenih.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist