DuList PROMO

ČISTOĆA APELIRA Odgovornim ponašanjem doprinesite urednosti i čistoći javnih odlagališta

cistoca kontejneri otpad1

Djelatnici Čistoće ovih su dana započeli s akcijom čišćenja, pranja i uređenja javnih odlagališta otpada na području grada Dubrovnika. Radovi se provode kontinuirano te obuhvaćaju pranje zone odlagališta posebnim strojem miniwash-em, peru se spremnici, dotrajali ili oštećeni zamjenjuju novima, a pored toga uređuje se i okoliš samih odlagališta na način da se uklanja suha trava i granje.

Nažalost, nije rijedak slučaj da se otpad na javnim odlagalištima odlaže izvan vremena predviđenog za odlaganje, često i oko samih spremnika pa dolazi do curenja tekućine iz otpada i širenja neugodnih mirisa.

Apeliramo na građane da svojim odgovornim ponašanjem prema otpadu doprinesu urednosti i čistoći javnih odlagališta. Otpad odlažimo u večernjim satima od 19:00 do 03:00 svakim danom osim subotom, ne ostavljajmo ga izvan spremnika jer za svaku vrstu otpada postoji predviđeni spremnik na odlagalištu.

Koristimo priliku spomenuti i problem nepravilnog odlaganja glomaznog otpada kojem nije mjesto na javnim odlagalištima. Ne ostavljajmo ga oko spremnika, već ga odlažimo u reciklažnim dvorištima. Također, usluga odvoza glomaznog otpada može se naručiti kod Čistoće putem telefona 0800 606 707.

S malo truda i volje svi možemo doprinijeti ljepšoj slici našeg grada.

Pročitajte još

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist

Čistoća postavila novo javno odlagalište otpada

Tvrtka Pizza Shop u vrhu među poduzetnicima ugostiteljima i po plaćama

Željka Krstulović