DuList IN

CHRISTMAS PARTY U LONDONU ‘Britanci, hvala što volite Dubrovnik!’

London Christmas Reception 2 e1418151250451

Sinoć, u ponedjeljak 8. prosinca, u prestižnom londonskom ‘Queen’s Club’ održan je Dubrovnik Christmas Reception, kojeg su zajednički organizirali TZ grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik i Grad Dubrovnik.

Domaćini okupljenim turističkim novinarima, putničkim agentima,predstavnicima avio – kompanija, te brojnim uglednicima, kao i Dubrovčanima s londonskom adresom bili su direktor Zračne luke Roko Tolić, direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić i gradonačelnik Andro Vlahušić.

Nakon Dubrovačke kolende koju je izveo glazbenik Nevio Končić domaćini su se kratkim govorima i prigodnim blagdanskim čestitkama obratili nazočnima. Roko Tolić se u svom govoru posebno zahvalio avio – kompanijama istaknuvši British Airways kao vrlo važnog partnera Zračne luke Dubrovnik, koji održava cjelogodišnje linije s našim gradom, što je izuzetno važno.

Direkorica Romana Vlašić istaknula je veliku važnost britanskog turističkog tržišta za Dubrovnik, te najavila brojna nova događanja u gradu, pozvavši Britance da u Dubrovnik dolaze kroz cijelu godinu jer za to postoji bezbroj dobrih razloga.

Gradonačelnik Vlahušić govoro je o uspješnosti Dubrovnika koji je ove godine ostvario povijesni rezultat od tri milijuna noćenja, s velikim udjelom britanskih gostiju u ukupnim ostvarenjima, izrazivši očekivanje da će u budućnosti i dalje jačati veze između Dubrovnika i Londona, te da će broj Britanaca kod nas i dalje rasti.

Uz ugodnu glazbu prijem je nastavljen tratamentom kojeg je priredila londonska tvrtka ‘Taste Croatia’, a na jelovniku su bili hrvatski specijaliteti – pršut i sir, dubrovački šporki makaruli, bakalar na bijelo, dubrovačka pašticada, prikle i palačinke s marmeladom od ljutih naranača. Mirisni aranžmani od zimzelena, naranče, rogači i šipci, lijepe božićne skladbe,oduševljeni uzvanici i najave uspješne turističke 2015. godine obilježili su Dubrovnik Christmas Reception u Londonu koji će sigurno postati tradicionalan.

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist