Kultura

Cellist Branimir Pustički s DSO-om za kraj koncertne sezone u Dvoru

dso grgic bogani vedran levi 9

Ciklus Jesenji glazbeni moskar koji objedinjuje niz koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra kroz listopad, završit će koncertom ovoga četvrtka, 26. listopada. U atriju Kneževa dvora Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će maestro Ivan Hut, dok će kao solist nastupiti violončelist Branimir Pustički. Koncert započinje u 20 sati.

Koncert će početi Simfonijom br. 4 Luke Sorkočevića, a potom će publika imati priliku čuti violončelista u Saint-Saënsovom Koncertu za violončelo br. 1. U drugom dijelu koncerta orkestar će izvesti Mozartovu Simfoniju br. 38 u D duru „Prašku“.

Violončelist Branimir Pustički diplomirao je u klasi Valtera Dešpalja na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te se usavršavao kod Reinharda Latzka u Beču i Jakoba Kullberga u Stavangeru, Norveška. Laureat je mnogih domaćih i inozemnih natjecanja i nagrada od kojih se ističu Nagrada za mladog glazbenika godine Zagrebačke Filharmonije i American Expressa, prva nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju „J. Brahms” u Austriji te prva nagrada i nagrada HDS-a na natjecanju „Boris Papandopulo” u kategoriji komorne glazbe.

Uz stalne komorne sastave Trio 1887 i Gudački trio Pustički, često nastupa sa istaknutim umjetnicima na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je osim redovitih nastupa u većini europskih zemalja ostvario koncerte i turneje u Japanu, Meksiku i SAD-u. Vođa je dionice u Simfonijskom orkestru HRT-a, a u istom svojstvu surađuje sa Kopenhaškom filharmonijom, Zadarskim komornim orkestrom i orkestrom „Human Rights”. Od 2014. je asistent, a od 2019. docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te predaje na majstorskim tečajevima na Braču, Dorinim ljetima u Našicama, seminaru Polstjärnepriset u švedskom Vänesborgu i na Sveučilištu u Stavangeru u Norveškoj.

Kontakt za informacije i rezervacije ulaznica je 091 613 7314. Na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra građani mogu ostvariti niz pogodnosti.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist