AktualnoUrednički izbor

ČEKA SE ODGOVOR MINISTARSTVA Na Peskariju stigla konstrukcija za Hajdarhodžićev objekt

pskarija hajdarhodzic13

Konstrukcija za ugostiteljski objekt dubrovačkog poduzetnika Mara Hajdarhodžića u srijedu ujutro dopremljena je brodom s Batahovine na Peskariju, potvrdio nam je vlasnik popularnog restorana Lokanda.

Kako je u tijeku donošenje odluke Povjerenstva za žalbe Ministarstva kulture RH, kazao nam je Hajdarhodžić, njenom slaganju se neće odmah pristupiti. Naime, tvrtka izvođač Dom gradnja je nakon izrijeka spomenutog ministarstva o zabrani postavljanja građevine do daljnjega jer ‘je naknadnom revizijom utvrđeno da projektno rješenje odstupa od sustava mjera zaštite za Kulturno-povijesnu urbanističku cjelinu grada Dubrovnika’, uložila žalbu te će zaštićena konstrukcija biti pohranjena na onom dijelu javne površine pod koncesijom spomenutog lokala.

Podsjetimo, objavom fotografija projekta brojni građani izrazili su nezadovoljstvo njegovom realizacijom. U Fb grupi Gradskog kotara Grad pozvali su tada stanovnike povijesne jezgre na obraćanje nadležnima koji su se uskoro oglasili poručivši kako će unatoč suglasnosti Konzervatora potražiti novo rješenje. Maro Hajdarhodić demantirao je bojazan Dubrovčana za Dulist rekavši: ‘U javnost je izašla lažna 3D simulacija, nema veze sa stvarnim projektom’.

peskarija novi izgled

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist