Sport

Čarobna ljubav Dubrovnika i hrvatskih vaterpolista

Vaterpolisti u gradu

Jug Hrvatske ovog vikenda živi s našim vaterpolskim reprezentativcima. Dubrovnik je mnogima od njih rodni grad, u njemu su proveli prve dane života, doživjeli prve ljubavi i  proslavili prve sportske uspjehe. Nekima je pak jedna od najljepših svjetskih destinacija i grad sporta.

– Jug za mene predstavlja obitelj i dom. Vezan sam za rodni Cavtat i Konavle u kojima sam proveo skoro cijeli svoj život. Kako posljednje dvije godine igram u Rijeci, moram priznati da mi fale obitelj i dragi prijatelji, ali i šetnja po rivi u Cavtatu te lijepo vrijeme juga! – izjavio je hrvatski reprezentativac Paulo Obradović.

Hrvatski vaterpolisti razveselili su štićenike doma Josipovac, s kojima su proveli divne trenutke, otkrili im tajne vaterpola, ali i spremno pozirali za zajedničku uspomenu i podijelili im prepoznatljive vaterpolo kapice. Štićenici su vaterpolistima pripremili dirljivi prigodni program.

– Presretan sam da smo imali prilike razveseliti ove mališane, da smo im u mom rodnom gradu priredili malo veselja i uljepšali dan! – izjavio je reprezentativni golman Marko Bijač i dodao: “Dubrovnik je dio mene, tu sam rođen, on je sve što mi znači u životu. Nije lako kad odlazim na česta putovanja, no znam da ću se vrlo brzo vratiti u ovo čarobno podneblje. Ovdje sam i upoznao moju ljubav Zrinku, a slobodne trenutke provodimo zajedno u šetnji Gradom ili uvalom Lapad!”

Upravo u ovom gradu heroju, Hrvatska danas, spremna i željna sportske pobjede, dočekuje Slovačku, a pobjedom odlazi na Europsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u Mađarskoj. Bazen u Gružu i jedinstvena publika posebno su ozračje, a naši vaterpolisti pozivaju sve navijače da ih bodre u ovoj novoj sportskoj borbi.

– Dubrovnik je grad vaterpola. Utakmice ovdje uvijek su teške i uvijek se treba uložiti poseban napor! – izjavio je Zagrepčanin Luka Bukić i dodao: “Iako u Dubrovnik uvijek dolazim s protivničkom momčadi kad je klub u pitanju, ovaj me grad oduvijek fascinirao. Prekrasan stari grad bogate povijesti, energija ljudi i sportski duh su nešto jedinstveno. Drago mi je da upravo ovdje igramo ovu reprezentativnu utakmicu!”

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist