Aktualno

CARITAS ‘Ruke dobrote’ iz EU fondova podijelile 3,6 milijuna kuna vrijednu pomoć

caritas

Oko 34 000 paketa pomoći korisnicima Caritasa s područja Dubrovačko-neretvanske županije podijeljeno je kroz projekt ‘Ruke dobrote’, kojeg je Caritas Dubrovačke biskupije provodio od prosinca 2016. do listopada 2017. godine.

Svaki korisnik ovisno o dobi i spolu dobio je svaki mjesec prilagođeni paket pomoći u hrani i higijenskim proizvodima.

Pojedinci i obitelji u potrebi s područja Konavala, Župe dubrovačke i Dubrovačkog primorja te grada Dubrovnika dolazili su radnim danom u prostor Caritasa po pakete pomoći dok su istima s područja Neretve, Pelješca, Korčule i Lastova paketi distribuirani po župama uz pomoć volontera.

Projekt ‘Ruke dobrote’ Caritas Dubrovačke biskupije ostvario je zahvaljujući dobivenom novcu iz Europskog socijalnog fonda, pa će zato ovaj projekt prezentirati u sklopu manifestacije ‘Dani otvorenih vrata EU projekata’ koja se provodi diljem Hrvatske.

Prezentacija projekta ‘Ruke dobrote’ održat će se u srijedu, 9. svibnja 2018. godine od 9 do 12 sati, u dvorani Pape Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) na adresi Poljana Paska Miličevića 4, Dubrovnik. Svi zainteresirani su dobrodošli, a tijekom prijepodneva prezentacija za skupine održat će se u dva termina od 9 do 9.30 sati te od 10 do 10.30 sati.

-U sklopu događanja vodstvo Caritasa Dubrovačke biskupije predstavit će način na koji se projekt provodio, predstavit će volontere koji su sudjelovali, od kojih se posebno izdvaja terapijska udruga ‘Zajednica Papa Ivan XXIII.’ kao primjer kako se može marginalizirana skupina ljudi uključiti u društveno korisni rad. O tome koliko im je značio ovaj projekt uz volontere posvjedočit će i neki od naših korisnika. Ovaj projekt rezultat je zajedništva, profesionalnosti, hrabrosti i dobre volje mnogih kojima je cilj bio pomoći potrebitima upravo na onom području koje ih najviše opterećuje, a to je rješavanje osnovnih materijalnih egzistencijalnih problema. I upravo o tome će biti riječi tijekom predstavljanja projekta – ističu iz Caritasa.

Pročitajte još

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist