Aktualno

Caritas otvara skladišni centar

robert cibaric01

Caritas Dubrovačke biskupije unajmio je skladišni prostor od 500 kvadrata u Gružu i to u zgradi Luke Dubrovnik

za skladištenje odjeće, obuće i ostalih potrepština za sve one osobe s juga Hrvatske kojima je potrebna pomoć. Podsjetimo, s konferencije za novinare u prosincu prošle godine istaknuto je kako je Caritas u potrazi za adekvatnim prostorom za skladištenje odjeće, obuće, namještaja i ostalih potrepština, a tada se javila i ideja o organiziranju banke hrane. No, za sve to trebalo je osigurati adekvatan prostor.

Takav prostor je pronađen i iznajmljen Caritasu, te se za desetak dana očekuje potpuno otvaranje toga skladišta za prihvat robe, potvrdio nam je to ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije don Robert Ćibarić:

-Taj skladišni prostor je u odličnom stanju. Još moramo nabaviti police, pa pozivamo sve vlasnike skladišta koji imaju višak polica za robu, a koje im nisu potrebne, da nam ih ustupe na korištenju, ili na poklon – ističe ravnatelj Ćibarić te dodaje kako sada preostaje organiziranje samih volontera kako bi se kroz 10-ak dana otvorilo skladište za prihvat robe.

U njemu će se oformiti i banka hrane za prikupljanje nekvarljivih namirnica. Skladišni centar u početku će jedan put tjedno biti otvoren za potrebite, a drugi dan za sve one koji svojim prilozima žele pomoći najugroženijim osobama. Sve o ovoj temi .pročitajte u ovom broju duLista. 

Pročitajte još

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist