Aktualno

Čačić trošnu kuću u povijesnoj jezgri procijenio na 600 tisuća kuna

reformisti cacic pravedan 1

Varaždinski župan Radimir Čačić, Dubrovčanima poznatiji po nikad dovršenom domu umirovljenika ispod bolnice, u svojoj je imovinskoj kartici među ostalim naveo i kuću od 70 kvadrata koju je procijenio na 600 tisuća kuna. Njegova nekretnina unutar zidina, donosi Jutarnji list, vrijedi tako 1142 eura po kvadratu!
-Ma pitajte što god želite, ali od mene ne možete napraviti slučaj Krstičević, to jednostavno ne stoji – rekao je za Jutarnji Čačić. Nadalje je objasnio kako je to trošna kuća bez struje i vode koju je kupio prije 25 godina.
-Kupio sam je kako bih taj prostor uredio za ljetovanje, ali, eto, to se dosad jednostavno nije dogodilo – rekao je dalje za ovu dnevnu novinu Čačić. Dakle, tako nisku procijenjenu vrijednost pravda time što je kuća derutna i što se u njoj ne može boraviti.
Kuću je, navodi dalje za Jutarnji, kupio 1997. godine za tadašnjih 900 maraka po kvadratu.
tvrdi da je kuću kupio 1997. godine za tadašnjih 900 maraka po kvadratu, što znači da joj je po današnjoj valuti vrijednost tada iznosila 450 eura za metar četvorni. Jutarnji je kontaktirao i stručnjake za nekretnine koji su rekli kako je unutar zidina praktično nemoguće naći čak ni posve dotrajalu kuću za manje od dvije tisuće eura po kvadratu, dok neki to procjenjuju i na minimalno 2500 eura.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist