Aktualno

BUVLJAK U STUDENTSKOM DOMU Donirajte i kupite predmete za Dva skalina!

buvljak udruga za down sindrom1 2

Treći humanitarni buvljak održava se od subote 16. do nedjelje 17. ožujka ispred Studentskog doma Dubrovnik. Na buvljaku se okupljaju pojedinci i organizacije koji nude rabljene tzv. ‘second-hand’ proizvode, najčešće odjeću i modne dodatke, kako bi prikupili sredstva za dobrotvorni cilj. Riječ je inicijativi studenata i mladih koji sa šarolikim rasponom ciljeva doprinose našoj lokalnoj zajednici.

Ovogodišnje donacije prikupljaju se za udrugu Dva skalina, udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

humanitarni buvljak

Također, cilj im je podići svijest o važnosti očuvanja okoliša i promicati održivost u našoj okolini kroz organiziranje kreativnih dobrotvornih akcija. Inače, Europski parlament prepoznao je važnost ovog angažmana mladih te je pružio podršku kako bi se potaknuo još veći interes i aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

-Ovaj humanitarni buvljak nije samo prilika za kupnju i prodaju predmeta, već je postao simbol suradnje, solidarnosti i održivog razvoja. Kroz ovakve inicijative, mladi pokazuju svoju predanost stvaranju promjena u zajednici i potiču druge – javljaju iz udruge ESN Dubrovnik koja u suradnji sa Studentskim zborom Dubrovnik i potporom Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira ovaj događaj.

Donirajte svoju odjeću kako bi se skupilo što više donacija i kupite ju na dane održavanja buvljaka kako bi podržali ovaj vrijedan cilj!

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist