Zanimljivosti

BUSINESS TEST PANEL Predstavljena aplikacija za poduzetnike

business 03

Aplikacija za istraživanje mišljenja poduzetnika pod nazivom Business Test Panel (BTP), koja je proizašla iz projekta BIZimpact, prezentirana je 26. rujna u prostorijama HGK – ŽK Dubrovnik.

Projekt BIZimpact provodi se pod okriljem Ministarstva poduzetništva i u suradnji s HAMAG BICRO-om, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskim savezom zadruga, Hrvatskom udrugom poslodavaca, te brojnim drugim korisnicima projekta.

Projekt BIZimpact, koji je sad već u drugoj fazi, a predviđen je i daljnji nastavak, ima za cilj poboljšanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice, poboljšanje poslovne klime i konkurentnosti malog gospodarstva.

Jedan od načina izravne pomoći poduzetnicima je izrada elektroničke aplikacije putem koje će poduzetnici moći izravno iznositi svoje stavove raznim ministarstvima u postupku donošenja novih zakona. Ideja projekta je da sva ministarstva, sve buduće zakonske odredbe i propise, stave na ovu jedinstvenu i zajedničku platformu, koja je otvorena za javnost, prilagođena za komentiranje, davanje prijedloga te po principu nekih društvenih mreža za „lajkanje“ tuđih komentara, kako bi kreatori politika dobili kompletnu i stvarnu sliku s terena.

Osim navedenog aplikacija će poduzetnicima omogućiti: izravnu komunikaciju s ministarstvom, iznošenje mišljenja o utjecaju novih propisa na njihovo poslovanje, sudjelovanje u donošenju novih ili izmjenama postojećih zakona, sudjelovanje u savjetovanjima 24/7 te brzu povratnu informaciju s rezultatima istraživanja, a sve to s par klikova miša.

Projekt su prezentirali: Dr. Ricardo Pinto – voditelj projektnog tima, prof. Colin Kirkpatrick – stručnjak za procjenu učinaka propisa i Hrvoje Renka – suradnik na projektu.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist