Grad

BRAVO, DJECO! Grad nagradio gotovo 103 učenika osnovnih i srednjih škola

dodjela nagrada skole 124

U atriju palače Sponza održala se svečanost dodjele nagrada učenicima i studentima te njihovim profesorima mentorima za postignute rezultate u školskoj, odnosno akademskoj godini 2022./2023. Za posebna postignuća na državnim natjecanjima, gradonačelnik Mato Franković uručio je ovog četvrtka nagrade i priznanja 103 učenice i učenika osnovnih i srednjih škola, za samostalne i skupne uspjehe, kao i 24 mentora, a ukupni nagradni fond koji će se isplatiti na osobne račune i račune škola iznosi 14.150 eura.

Istaknuo je kako su ovu nagradu zaslužili svojim učenjem, radom i iznimnim zalaganjem.

-Vaš uspjeh nama starijima pruža nadu. Učvršćuje naše uvjerenje da dubrovačka izvrsnost ima budućnost, baš kao što je imala i prošlost. Toliko je impresivna da je i danas izučavamo, učimo od nje, divimo se postignućima naših predaka. Ove nagrade koje uručujemo prvi put, poslužit će kao poticaj i drugim učenicama i učenicima da se rad i trud itekako isplati. Ne radi materijalnog, nego radi poznavanja i prepoznavanja vrijednosti i izvrsnosti, najviše zbog osobnog rasta i osobnog znanja. Nema većeg mraka od neznanja, poznati je citat Williama Shakespeara. Znanje je nešto što vam nitko nikad neće moći oduzeti i svakako nešto što će vas sutra činiti jedinstvenima i biti vaša najveća valuta za profesionalni, društveni i osobni razvoj – rekao je Franković i uputio čestitke.

Inače, ove godine nagrade se uručuju prvi put, temeljem Pravilnika o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika, s ciljem poticanja izvrsnosti kod učenika i studenata.

Pravilnikom o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika, usvojenim ovog srpnja, predviđeno je nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola Grada Dubrovnika za postignuti uspjeh na državnim natjecanjima te studenata s prebivalištem na području Grada Dubrovnika koji su dobili rektorovu nagradu. Predviđena su priznanja i novčane nagrade za osvajanje jednog od prva tri mjesta na državnom natjecanju. Novčane nagrade isplaćuju se na osobni račun ili na račun škole, ovisno o vrsti natjecanja.  Studenti, dobitnici rektorove nagrade, dobivaju novčanu nagradu. Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada upućen je 27. srpnja 2023. godine i bio je otvoren do 31. kolovoza 2023. godine.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist