Zanimljivosti

BRAVO ANITA I GORANE Sniježnica ima prve instruktore speleologije!

MixCollage 29 Jan 2024 09 43 PM 3245

Članovi Hpd Sniježnica Dubrovnik Goran Jerković i Anita Trojanović uspješno su položili ispit za instruktore speleologije u organizaciji Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza.

Goran je obradio temu ‘Korištenje sidrenog vijka u speleologiji’. Rad je nastao u sklopu projekta prijavljenog na natječaj Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika 2023. godine kojeg je Goran ujedno bio voditelj. Obuhvatio je izradu autentične kidalice s kojom su provedena brojna terenska ispitivanja.

Anita je posvetila rad ‘Tehničkom penjanju u speleološkim objektima’ te uz brojne ilustracije obradila metode ovakvog oblika istraživanja. Njihovi radovi će uskoro biti objavljeni na službenoj internet stranici Komisije. Uz prezentaciju njihovog višemjesečnog rada na navedenim temama, s trećom kandidatkinjom Marinom Grandić (SO PDS ‘Velebit’), sudjelovali su u provjeri znanja prilikom ispita za speleologe kojem je pristupilo petero pripravnika.

Ispiti su se održali u Zagrebu 27. siječnja 2024. u stanici Hrvatske gorske službe spašavanja uz domaćinstvo Speleološkog odsjeka HPD ‘Željezničar’.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist