DuList IN

BOŽIĆNI UGOĐAJ GRADA Klizalište na Zelenoj placi?!

klizaliste029

Dubrovčani će ove godine za božićne i novogodišnje blagdane dobiti jedan sasvim novi, poseban ugođaj u Gradu! Gradska uprava pokreće Dubrovački zimski festival u trajanju od 45 dana u sklopu kojega će se na potezu od Katedrale do Sponze postaviti 6 adventskih kućica po uzoru na Beč, Salzburg, ali i Zagreb i Split.

– Kućice će se postaviti na potezu od Katedrale do Sponze jer od konzervatora nismo dobili suglasnost za Stradun. Također pregovaramo i za lokaciju klizališta, koje bi se moglo postaviti na Zelenoj placi. No, konzervatori su malo tvrdi po nekim stavovima iako ne bi trebali biti jer se nigdje neće bušiti kamen – ističe Željko Raguž, zamjenik gradonačelnika, dodavši kako ugostitelji već sad željno iščekuju natječaj, budući da će se u tri adventske kućice prodavati kuhano vino, kobasice i slični sadržaji kao u ostalim hrvatskim gradovima. Preostale tri kućice bit će za prodaju božićnih ukrasa.

Dodatni ugođaj stvorit će se umjetnim snijegom, a Grad je i u pregovorima i oko pirotehnike.

Kako je istaknuo Raguž ostali dijelovi Dubrovnika dobit će još bolje osvjetljenje, a pregovara se i s Hrvatskim cestama oko osvjetljavanja Mosta dr. Franja Tuđmana.

– Nakon Ljetnih kreću i Zimske igre! – zaključio je Raguž.

Mnoštvo različitih i zanimljivih događaja koji se u Dubrovniku odvijaju tijekom prosinca i siječnja prvi put će se brendirati kao jedinstveni zimski festival. Sve gradske ustanove u kulturi, ali i udruge dostavile su svoje planirane programe u zadanom vremenskom razdoblju te će se i oni uključiti u finalni program koji će se tiskati na plakatima i prigodnim knjižicama.

Pročitajte još

Krajem kolovoza očekuje vas nezaboravno glazbeno iskustvo na Ponti Lopud

Dulist

‘VRIME JE’ Predivna nova pjesma Olivera Dragojevića raznježila Velolučane

Dulist

Novi tjedan donosi bogat raspored programa ‘Ulicama našeg Grada’

Dulist