Sport

BORBA PA ŠTO BUDE! “Dok god se igra, imamo priliku”

jug01

Protiv Primorja nemamo što izgubiti. Želimo se što bolje pripremiti za Final 4 Jadranske lige i Prvenstva Hrvatske, a ne baviti se kalkulacijama kako će Recco odigrati u Pireju. Bit ćemo borbeni i agresivni, kako bismo u bazenu prikazali sve što smo radili na treninzima – istaknuo je trener Juga Miho Bobić na jutrošnjoj konferenciji za medije uoči utakmice LEN Lige prvaka između Juga i Primorja u srijedu.

Primorje je na valu sjajne serije pobjeda. Jedna od tih pobjeda je i 13:6 protiv Juga pred oko mjesec dana.
– Oni su digli igru u odnosu na početak sezone. Mi smo tada bili odlični, umalo smo ih i pobijedili na Kantridi. Danas su oni sastav velikih zvijezda, jedna moćna mašina, koja se nažalost uspjela posložiti. Nismo se u toj utakmici u Gružu dobro proveli. Čekat ćemo i vrebati njihovu grešku – kazao je kapetan momčadi Nikša Dobud.
– Moramo tražiti rupe kojih će biti malo. Bušlje je i dalje ozlijeđen i upitan za nastup. Moramo sve svesti na pozicionu igru s dobrom obranom. Borba pa što bude! Dok god se igra imamo priliku za prolaz na Final 6. U Gružu uvijek moramo odigrati maksimalno – dodao je Dobud.

Jugov prvotimac Miho Bošković kratko je na sve dodao kako momčad mora ‘misliti o sebi i svojoj igri’.
– Dat ćemo sve od sebe, radili smo na treninzima izuzetno dobro, ali nećemo razmišljati o Reccu. Bilo bi šteta da oni kiksaju, a mi ne pružimo dobru igru. Forma nam je varirala, nadam se da će promjena trenera biti pozitivan šok – istaknuo je Bošković.

Trener Bobić dodao je kako se momčad s mislima da je svaka iduća utakmica bitna.
– Sad je svaka na nož. Nismo se predali niti odustali od Lige prvaka, ali moramo razmišljati o nama samima. Ako odigramo dobro i budemo se držali dogovora možemo ući u pozitivan ritam. Situacija s Bušljom nije ništa bolja. Bit će kao protiv Egera, odlučit ćemo na jutro utakmice. Zasad je na terapiji, trenira s Joškom Turkom. Odluka je na Andru, nećemo ga forsirati – rekao je Bobić.

Predsjednik VK Juga Lukša Jakobušić istaknuo je kako je Jug protiv Primorja u Gružu prošli put ostao dužan navijačima, ostavio gorak okus.
– Ako nam i tijek rezultata u Pireju ne bude po volji, ići ćemo korak po korak. Zbog navijača je potrebno odigrati na drugoj razini nego zadnji put – kazao je Jakobušić.

Jakobušić se ujedno osvrnuo i na jučerzavršeni međunarodni turnir ‘Tomo Udovičić’.
– Dobili smo izvrsne reakcije igrača i roditelja, svih 107 utakmica prenosili smo putem live-streama, imali smo sjajnu posjećenost – kazao je Jakobušić, zahvalivši volonterima, sucima, delegatima i organizacijskom povjerenstvu. posebno pročitavši SMS Dubravka Šimenca koji je biranim riječima opisao iskustvo u Dubrovniku.

Osvrnuo se i na budućnost odnosa VK Juga sa Sandrom Suknom. Po Jakobušiću, stanje njegovog ugovora s Jugom je nedvojbeno.
– Sandro ima ugovor s Jugom vratiti se nakon ove sezone. Ili može platiti odštetu za prijevremeni odlazak u Recco. Izbor je više na Suknu, a manje na nama. Pričekajmo kraj sezone, nije korektno ni prema njemu ni prema ostalim igračima da sad to spominjemo – rekao je Jakobušić.

Pročitajte još

Barakudice u četvrtfinalu Europskog prvenstva u vaterpolu za žene U-19

Katarina Bižanović

Na traženje iz Kotora utakmice Primorca neće se igrati u Gružu! Evo što komentiraju iz Juga

Dulist

Petra Svetac osvojila Split u parovima!

Dulist