Aktualno

Bonačić Obradović: Trebaju nam novi vrtići, ali zašto građani Dubrovnika moraju platiti 3 tisuća eura više

anita bonacic obradovic gradsklo vijece007

Gradska vijećnica SDP-a Anita Bonačić Obradović osvrnula se, na društvenim mrežama, na veliku razliku u cijeni za nove privremene prostore dječjeg vrtića. Vijećnica je objavila fotografije ugovora u kojem je navedena cijena te oglas s Njuškala u kojem je prikazana cijena zakupa poslovnog prostora u Dubrovniku.

anita bonacic obradovic zakup prostora vrtic0

– Tijekom našeg rada naišli smo na znatnu razliku u cijeni koju će grad mjesečno plaćati privatniku (9.200,00 eura, odnosno 11.500,00 eura bruto) za nove privremene prostore dječjeg vrtića koja se nalazi u ugovoru kojeg smo dobili kao dio materijala za prošlu sjednicu te cijene koja se može pronaći na njuškalu za prostor na istoj katastarskoj čestici navedenoj u ugovoru (6.480,00 eura).

Tražimo objašnjenje razlike u cijeni od 3.000 eura koju plaćaju građani grada Dubrovnika.

Prvu godinu plaćamo mjesečno 65.000 eura bruto, što nam je nakon našeg pitanja u vijećnici objašnjeno kao ulaganje u prenamjenu prostora. Sljedećih devet godina najam je 11.500 eura bruto.

Otprilike ukupno 2.000.000 eura za najam prostora na 10 godina. Prostor nakon toga, uređen našim novcem ostaje vlasniku prostora (naravno, ako ne dođe do promjena).

Pitali smo se i zašto ne taj novac uložiti u prenamjenu prostorija Tup-a, ili tražiti da nam država ustupi prostore u svom vlasništvu ako ih ima i prenamjenjivi su, ili prijave za financiranje iz NPOO-a gdje je rok za prijave do 8.8.2023. za uređivanje, dograđivanje, gradnju vrtića.

Možda ovo jest uistinu najbolje rješenje, ali…

Djeci, roditeljima, Gradu trebaju novi vrtići i treba pozdraviti sva nastojanja za rješavanje lista čekanja naših mališana.

Ali za neke poteze, rješenja, tražimo objašnjenje nekih razlika u cijenama.

Nacrt, troškovnik, kako smo došli do te cijene najma… trebalo bi biti sve skupa transparentnije – napisala je Bonačić Obradović.

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist