Politika

Bolnica će zemljište u Kampusu predati Županiji

zupanija skupstina 01

U nastavku tematske sjednice župan Nikola Dobroslavić obrazložio je vijećnicima prvu točku dnevnog reda, ustupanje zemljišta u Sveučilišnom kampusu bez naknade Županiji dubrovačko-neretvanskoj.

Izjavio je kako OB Dubrovnik, sukladno zaključcima ŽS iz 2006. i sporazuma o suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, odlučila ustupiti zemljište na Sveučilišnom kampusu bez naknade.

– Obvezali smo se pomoći Sveučilištu, da se razvija u Dubrovniku, a za taj razvoj je ovo zemljište nužno. Stav je Županije i Bolnice da je bolje da zemljište pripadne Sveučilištu. Predlažem da predajom zemljišta Županiji ubuduće se to zemljište koristi za razvoj Sveučilišta – kazao je župan.

Predsjednik Upravnog vijeća OB Dubrovnik Želimir Bosnić izvjestio je kako je UV donijelo odluku da se zemljište preda bez naknade Županiji te ovlastilo ravnatelja da potpiše ugovor o primopredaji.

– Predajemo zemljište isključivo za razvoj Sveučilišta, a bilo koja naknada treba ići za razvojne projekte OB Dubrovnik. Ovom odlukom stvorit ćemo uvjete za razvoj i Sveučilišta i OB Dubrovnik – izjavio je Bosnić. Otvorena je rasprava.

Ante Šendo (HSS) predložio je da se u ugovoru istakne kako ta predaja zemljišta bude strogo namjenjena za razvoj Sveučilišta, što je župan podržao. Za riječ se javio i ravnatelj OB Dubrovnik Branko Bazdan, kazavši kako sav mogući prihod treba pripasti razvoju ne samo Sveučilišta, nego i OB Dubrovnik, što je župan također podržao.

Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Pročitajte još

MOST DUBROVNIK: Promašena i nepravedna porezna reforma Vlade RH!

Dulist

REBALANS, POSLOVANJE TVRTKI… Gradski vijećnici sastaju se na petak 13.

Dulist

Andro Vlahušić: Trećina proračuna je od ‘Lex Vlahušić’, a evo na čemu gubimo!

Dulist