AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

BLAŽ PEZO O KARANTENI U ITALIJI ‘Lako je zaključiti da će doći do otkazivanja prvih uplovljavanja kruzera’

cruiseri001

Sjever Italije od ove je nedjelje u karanteni, a stroge mjere uvedene zbog suzbijanja epidemije koronavirusom ‘pogađaju’ 16 milijuna ljudi. Među gradovima u karanteni je i Venecija, koja je inače polazna luka za čak 70 posto brodova na kružnim putovanjima koji uplovljavaju u Dubrovnik. Sezona kruzera u Dubrovniku trebala je početi krajem ožujka, točnije 24. ožujka, no s obzirom na karantenu u Italiji, koja traje do 3. travnja upitno je hoće li prvi kruzer tada u Dubrovnik i uploviti.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo ističe kako otkazivanja uplovljavanja još nisu zabilježena, osim kruzera jedne manje kompanije koji je u Gruž trebao uploviti 18. svibnja, no s obzirom da je uvedena karantena u Italiji, rekao je kako je lako zaključiti kako će doći do otkazivanja prvih brodova.

-Venecija je home port za čak 70 posto brodova te nikad nisam ni očekivao da će u slučaju da se situacija u Italiji pogorša i dođe do izvanrednih situacija, kakva je ova, brodovi iz Venecije isploviti – rekao nam je Pezo, no napominje kako otkaza putovanja još uvijek nemaju. Ističe i kako se baš ovih dana očekuje generalni sastanak CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije, s kojim je gradonačelnik Mato Franković u kontaktu, a na kojem bi to udruženje trebalo dati određene smjernice kako će se cruise industrija postaviti s obzirom na cjelokupnu situaciju u svijetu. Više o svemu znat će se u narednim danima.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist