Aktualno

Blagdani Lastova, Caritasa i policajaca

misa uzinic7404

Vjernici otoka Lastova proslavit će u srijedu, 26. rujna blagdan sv. Kuzme i Damjana, zaštitnika njihove župe. Euharistijsko slavlje u 10.30 predvodit će generalni vikar Dubrovačke biskupije dr. Don Petar Palić, a u procesiji će se nositi moći sveca.

U srijedu, 26. rujna, prvog dana trodnevlja, obilježava se i posveta nove župne crkve sv. Mihajla. Pobožnost sv. Mihajlu počinje u 17.30 sati, misa s propovijedi u 18 sati, a nakon mise predavanje "Ususret Godini vjere". Drugog dana trodnevlja, 27. rujna nakon mise bit će euharistijsko klanjanje, a trećeg dana, 28. rujna, uoči blagdana molit će se prva Večernja.

Caritas Dubrovačke biskupije organizira za štićenike Doma za djecu „Maslina“ 27. rujna izlet u Blato na Korčuli povodom blagdana zaštitnika karitativnih djelatnika i ustanova sv. Vinka Paulskog. U Blatu će euharistijsko slavlje u Svetištu blažene Marije Propetog Petković predvoditi ravnatečlj Caritasa mr. don Robert Ćibarić.

Župa sv. Mihajla u Lapadu će u subotu 29. rujna proslaviti svog nebeskog zaštitnika. U staroj crkvi misa će se održati u 6 sati, a u novoj u 10 sati, gdje će sudjelovati i propadnici MUP-a. Svečanu večernju misu u 18 sati predvodit će voditelj trodnevnice don Matej Glavica, ekonom Bogoslovnog sjemeništa Đakovačko-osječke nadbiskupije, a pola sata prije večernje mise bit će pobožnost sv. Mihajlu arkanđelu i mogućnost za ispovijed.

 
 

Pročitajte još

IZ VRTA U KOŠIC Posjetili smo OPG Đaja Katić u Zastolju

Željka Krstulović

Uberovci skupljaju donacije za poginulu kolegicu

Dulist

[FOTOGALERIJA] BLAGDAN VELIKE GOSPE U GRADU Svečana misa i procesija

Dulist