Zanimljivosti

Biskup predvodio misu u domu Domus Christi

biskup dom2

U Domu za starije i nemoćne osobe Domus Christi u Dubrovniku slavljena je misa na kojoj su sudjelovali štićenici doma, ravnateljica i ostalo osoblje.

Misu je, u koncelebraciji s duhovnikom doma don Slavkom Grubišićem, predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U propovijedi se osvrnuo na pitanje iz evanđeoskog odlomka koje je bilo upućeno Isusu: „Učitelju, gdje stanuješ?“, a na koje je Isus odgovorio: „Dođite i vidjet ćete“. Biskup je tom prigodom istaknuo:

– Želim se danas zajedno s vama staviti u ulogu ove dvojice učenika koji traže Isusa i tražeći ga nalaze. Evo i mi smo došli ovdje i vidjeli gdje on stanuje. On stanuje u ovom domu, u vama koji ste članovi ovog doma, u vašim poteškoćama, trpljenjima, vašoj osamljenosti, zabrinutosti, ali i radostima, dijeljenju iste sudbine s drugima, brizi za druge…. On je prisutan i u ovoj Svetoj misi, u riječi koja vam je navještena.

Naglasio je i da se ne smije zastati na tome, budući evanđelje kroz lik Andrije poručuje da je potrebno i otići od Gospodina, te ga navijestiti drugima. A prvenstveno ga je potrebno navijestiti braći,  onima pored nas, kao što ga je Andrija navijestio svom bratu Šimunu Petru, a zatim i drugima. Potaknuo je štićenike doma da u njihovim životima bude prepoznatljiv susret s Isusom, kako bi ga po njima i drugi mogli susretati, naglasivši da je to zadaća koju svi imamo.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Rođen poznati dirigent Baldo Podić

Dulist

LIONSI NA LASTOVU Poezijom do donacije za Dom zdravlja

Dulist

NOVA EU PRAVILA ZA PUTNIKE Standardizacija prtljage i ograničenje tekućina

Dulist