Vaše vijesti

Biračko mjesto broj 18 u redakciji lokalnog portala!?

izbori glasovanje

Jadran Kapor, vlasnik privatnog prostora, koji je, kako tvrdi, odlukom Izbornog povjerenstva, a bez njegovog znanja, pretvoren u biračko mjesto, uputio je medijima, ali i GONG-u te DIP-u pismo koje donosimo u cijelosti:

– Predsjednički izbori 2014. održat će se, odlukom Izbornog povjerenstva, u mojoj, odnosno garaži mog oca (pretvorenoj u poslovni prostor), a da nas nitko o tome nije obavijestio.

Na popisu biračkih mjesta, pod br. 18, pročitat ćete da se izbori zapravo održavaju u poslovnici KOMPAS RAC. Ta tvrtka je, doista, potpisala ugovor o najmu poslovnog prostora, ali to još uvijek ne znači da je njihovo vlasništvo, niti da ga Država može uzurpirati, a da vlasnike ništa ne pita.

To nije pitanje zakona, to je pitanje elementarne ljudske pristojnosti. Ne samo korisnika prostora. Ali, ako bih u ovom kontekstu spomenuo Vlast i aktualnog predsjednika – stvar bi poprimila drugu konotaciju. Stoga neću. Izborna je šutnja, ali Vi znate što o tome mislim.

Međutim, ni taj RAC od KOMPASA u ovoj predizbornoj priči nije značajan, koliko činjenica da prostor (registrirano) sjedište redakcije lokalnog portala “Dubrovački dnevnik”. Zli jezici ga povezju s aktualnim gradonačelnikom Androm Vlahušićem (HNS).Naime, glavna urednica portala i jedan od glavnih autora, članovi su SDP-a i siguran sam da žele pomoći da izađemo na “pravi put”, ali ja sa svime time nemam i ne želim imati ništa.

Razumjet ćete moju poantu.

Ne želim ja spriječiti održavanje izbora, čak ni ako o ukazanoj mi časti nisam obaviješten. Ali da se izbori održavaju u redakcijama privatnih medija…

Stoga ne sumnjam da će nam – ponajprije zaslugom (lokalne ispostave) Državnog izbornog povjerenstva – Nova godina biti uspješnija od ove.

A ja Vam od srca želim – sretan Božić.

Jadran Kapor

Pročitajte još

SNIJEŽNIČARI NA MITSKOJ PLANINI ‘Nismo očekivali da će Ararat biti nešto izvan svega’

Dulist

Ane Mljećka: ‘Zemljište gdje je Hotel Odisej bi se trebalo vratiti stanovnicima Goveđara’

Dulist

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist