SportUrednički izbor

Bijač obranama peteraca zaustavio Jugaše

jug liga prvaka 2023 2

U 1. kolu Lige prvaka Jug Adriatic osiguranje izgubio je od Olympiacosa. Rezultat je bio 16:15, ali tek boljim izvođenjem peteraca. To je novo pravilo. Naime, više nema remija, a budući da je nakon 4 četvrtine bilo 12:12 prišlo se izvođenju peteraca, ističe Hrvatski vaterpolski savez.

Tu je presudna bila odluka trenera suparnika Hrvoja Koljanina da među vratnice vrati Marka Bijača koji je obranio čak tri uzastopna peterca Dubrovčana. Jug Adriatic osiguranje odigrao je sjajne dvije četvrtine, a još i u trećoj vodio 9:4, pa i 10:6 sredinom te dionice.

– Igrali smo dobro od početka, da bi onda u trećoj četvrtini izgubili nekoliko lopti, možda 4-5 na vanjskim pozicijama. Vrlo olako, bez prekršaja i dopustili smo Olympiacosu da se brzim i ‘jeftinim’ golovima primakne, vrati u susret – nakon utakmice će Vjekoslav Kobešćak, trener dubrovačkog sastava.

– Jasno, nije niti lako protiv Olympiacosa igrati na tako visokoj razini kako smo mi bili startali. Na koncu smo izvukli remi ili utakmicu za peterce. Malo sam zadovoljan, ali istodobno i razočaran. Zato jer bi s 3 ili 2 boda ovdje, u Ateni, mi imali odličan start u Ligi prvaka. Ovo je, idemo reći OK, ali mislim da možemo i da ćemo biti bolji.

Za pojašnjenje ovih riječi trenera jugaša, za one koji nisu pratili susret, valja pojasniti da je naša momčad dvije i pol četvrtine bila izrazito nadmoćna. Početak s vodstvom 4:1, u poluvremenu 8:4. Trener Grka, Hrvoje Koljanin je zamijenio na vratima Bijača za Zerdevas, ali nasrtaji jugaša se nastavljaju i uvjerljiva vodstva, 9:4 i 10:6 samo 4 minute prije kraja treće četvrtine. Tada dolazi do nekoliko ‘vezanih pogrešaka’ Dubrovčana, a koje je spominjao trener Kobešćak, te iskusni i izvanredno jaki domaći sastav to koristi i izjednačava na 10:10 do kraja te dionice.

Početkom zadnje četvrtine, Fountoulis iz peterca dovodi Olympiacos u prvo, ali i jedino vodstvo (11:10) u cijeloj utakmici! Naime, Joković i Burić su sjajnim golovima s vanjskih pozicija preokrenuli do 11:12, da bi Papanastasiou pogodio za 12:12 što je bio rezultat nakon 32 minute.

– Ja sam govorio i prije utakmice da će ovo biti jako teška utakmica za nas jer nam je prva u sezoni, jer nismo odigrali niti jednu službenu utakmicu prije, a Jug nije momčad protiv koje je lagano igrati. Jug je i jači nego prošle sezone, a mi smo se ipak uspjeli vratiti u utakmicu, izjednačiti i onda na kraju petercima doći do važnih bodova. U ovoj skupini će svaki bod biti jako važan – nakon utakmice je rekao Hrvoje Koljanin, Hrvat na klupi Olympiacosa.

 

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist