Zanimljivosti

Bepo i žurne službe oduševili male Pelješčane!

Peljesac edukacija zurne sluzbe 3

Suradnja Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i žurnih službi s Pelješca nastavila se kroz edukaciju djece školskog i predškolskog uzrasta u Trpnju i Kuni.

U suradnji s ravnateljem Osnovne škole Trpanj Lovrom Dabelićem i ravnateljicom Osnovne škole Kuna Anom Milovčić, djeci je približena uloga žurnih službi, u kojim situacijama i kako koristiti broj 112, te su i oni imali priliku naučiti kako u slučaju nesreće pomoći sebi i svojim prijateljima ali i kako neke od nesreća izbjeći.
Edukacija je tijekom dana provedena u osnovnim školama Trpanj i Kuna, a pridružili su im se i mališani koji su iz vrtića u Potomju dovezeni u Kunu, dok su oni iz Trpnja samo prošetali do škole.

Pored uobičajene prezentacije koju provodi PUZS Dubrovnik u sklopu programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja, događaj su posebno zanimljivim ponovno učinili pripadnici HGSS Stanice Orebić i njihov potražni pas Bepo. Osim zanimljive opreme i vještina koje su im demonstrirali gorski spašavatelji, malim su se Pelješčanima predstavili i zdravstveni djelatnici Zavoda za hitnu medicinu, te predstavnik Policijske postaje Ston kojima su djeca također imala mogućnost postavljati pitanja i saznati sve što ih zanima o ovoj temi.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist