Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu.
Ako se jedu same, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera te spadaju u umjereno kisele namirnice, piše Zadovoljna.hr.
Naime, najbolji je način da započnete dan doručkom koji sagorijeva masnoću te koji će vas također učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sljedećeg obroka.
Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete se početi osjećati umornima i gladnima. One su više stvorene za marendu nego kao cjeloviti obrok jer same nisu dovoljne za doručak. Taj osjećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete spriječiti tako što ćete uz bananu kombinirati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.
Budući da banane pripadaju skupini kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizirati kako biste dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalij, vlakna i magnezij, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.