Aktualno

BABY LASAGNA ‘Uskoro domaći koncerti, dogodine europska turneja’

WhatsApp Image 2024 05 07 at 21.56.06

Osvojio je drugo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj. A uspjelo mu je ono što uspijeva samo nogometnim reprezentativcima – u drugi plan gurnuo je sve političke, gospodarske, pa i sportske teme. Marko Purišić, Baby Lasagna, gostovao je u Dnevniku HTV-a i istaknuo je da mu se život promijenio za 180 stupnjeva.

–  Već od Dore je to uzelo maha, ali evo sad je baš otišlo na neku novu, nepoznatu razinu, u kojoj se još uvijek pokušavam snaći. Ali apsolutno svaki aspekt života mi se promijenio, bar u poslovnom dijelu, kazao je.

Dodao je da je malo umoran, ali duševno ispunjen. Nije očekivao doček kakav obično dobije hrvatska reprezentacija. Prema procjenama, više od 10.000 ljudi došlo ga je podržati.

– Stvarno nisam očekivao, bilo me strah, što ako dođe 500 ljudi, bit će prazan trg, na što će to sličiti?, kroz smijeh je priznao.

Otkrio je da ne žali što nije pobijedio, nada se da nije razočarao publiku.

– Jedina razlika između mene i Nema je to što će njemu biti pehar na polici, rekao je.

– Mislim da se ovo nikad u povijesti nije dogodilo, da je na Spotifyju Hrvat ovako visoko, isktanuo je.

Promocija hrvatske tradicije – čipkani tabletići

Veliku promociju Hrvatske, Istre i Umaga u svijetu omogućio je Markov tim posljednjih dana. Čipkani tabletići nakon mnogo vremena ponovno su modni hit.

– Ne želim i ne mogu uzimati samo ja zasluge. Tu je bio tim prijatelja i jedan od njih je Luka Grgić koji je ustupio sa svojim idejama. Ja sam znao da želim nešto tradicionalno povezano s rockom. I onda je on tu nastupio, pa se malo uplela i Valentina Pliško, naša dizajnerica i sve je nekako teklo. Ja sam znao koju poruku želim poslati, a oni su znali kako je oblikovati, rekao je.

Uskoro domaći koncerti, sljedeće godine europska turneja

Dobio je nekoliko nagrada od eurovizijskih zajednica, probio se u vrh svjetskih glazbenih platformi, u 50 najslušanijih pjesama na Spotifyu. “Rim Tim Tagi Dim” preslušan je devet milijuna puta.

Za publiku je Marko eurovizijski pobjednik. Planova za budućnost ima mnogo.

– Želimo napraviti koncerte na domaćem tržištu i onda nakon toga početkom sljedeće godine u planu je europska turneja. Nešto će biti Europe i u ovoj godini, ali sljedeće godine udaramo po Europi, a za sada ćemo se malo družiti s domaćima, kazao je.

– Sljedeći koncert je 25.5. i to je baš u Umagu na festivalu, otkrio je.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist