DuList IN

AUTOMOBILSKI SPEKTAKL ‘NAGRADA DUBROVNIKA’ Otvorena brdska utrka, sudjeluje 115 vozača

brdska utrka 2024 nagrada dubrovnika 0

Već tradicionalno, na spojnoj cesti, od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku u nedjelju je svečano otvorena međunarodna auto brdska utrka Nagrada Dubrovnika ‘Memorijal Željko Đuratović’ ‘Trofej Dubravko Čikor’.

Prva utrka krenula je ujutro, a druga će se voziti poslijepodne. U dvije vožnje sudjeluje 115 prijavljenih vozača, iz Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Srbije i Slovenije, koji su jučer na ovoj dionici odradili i pripremni trening. Izvan konkurencije nastupaju četiri formule.

Utrku je službeno otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, koji je održao i prigodni govor, priopćili su iz Grada.

Banner 300x250 DU 1

– Prije šest godina započela je izgradnja ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, cilj ove infrastrukture je bio spojiti Osojnik i u budućnosti Gornja sela, otvoriti nove zone stambenog življenja, za poduzetništvo. Onog dana kada smo je započeli, jedan čovjek je to gledao na drugi način. Mi smo je gledali kao cestu koja spaja, a on ju je gledao kao sportsku infrastrukturu. Otac ove trke, ove staze, načina na koji je ona formirana, isključivo i jedino je Dubravko Čikor. Izradom ovog projekta tako smo dobili dvije stvari, cestu koja spaja; ali i sportsku infrastrukturu koja može i treba u budućnosti imati svoju nadogradnju – kazao je gradonačelnik.

Foto: Ivan Pozniak

Pročitajte još

Legendarna ekipa Crvene jabuke na FOODravanju

Dulist

Prijavite se na besplatne radionice produkcije podcasta u CDMO!

Dulist

[FOTO] Opća Opasnost na Street Food Festivalu FOODravanje

Dulist