Aktualno

Atlantska plovidba o izvješću SOA-e: Nemamo saznanja da se radi o nama!

atlantska349

‘Atlantska plovidba d.d. nema nikakva saznanja da se opisani tekst SOA u Javnom izvješću odnosi na Atlantsku plovidbu d.d. Također, nemamo nikakva saznanja da Državno odvjetništvo vodi bilo kakav postupak protiv Atlantske plovidbe d.d’, stoji u odgovoru dubrovačkog brodara na brojne upite medija koji su uslijedili nakon izvješća Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA).

Naime, u nedjelju je SOA objavila javno izvješće u kojem je iznijela podatke koji pokazuju da su prilikom privatizacije velikog trgovačkog društva, u kojemu je Republika Hrvatska značajni suvlasnik, odgovorne osobe tog društva zlorabile svoj položaj i ovlasti čime su stekle znatan broj dionica na štetu društva te tako postali njegovi značajni dioničari.

Član uprave i tajnik Atlantske plovidbe Ivica Šurković pojasnio je kako su 2004. godine u tvrtki provedena 2 kruga radničkog dioničarstva te je tada među zaposlenicima, radnicima i pomorcima, provedena anketa o njihovoj zainteresiranosti za kupnju dionica Atlantske plovidbe.
– Tim je Atlantska plovidba željela osigurati veću efikanost u poslovanju, bolje poslove razultate te uštede i razvoj. Između svih ostalih, kao zaposlenici, svoj interes za dionicama Atlantske plovidbe iskazale i tada odgovorne osobe u tvrtki – rekao je Ivica Šurković.

U SOA-inom izvješću nije navedeno ime tvrtke, no stoji kako je knjigovodstveno prikazano da je trgovačko društvo posudilo stotinjak milijuna kuna drugim trgovačkim društvima kao pozajmicu, a taj su novac u stvari koristili za kupovanje dionica društva za svoj interes.
Dionice su kupovali na svoje ime i na ime pouzdanih osoba, navodi se u izvješću.

Inače, Republika Hrvatska posjeduje oko 10 posto dionica dubrovačkog brodara.

 

 

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist