Kultura

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

umjetnicka galerija7441

Edukativna likovna radionica ART STEAM uz aktualnu izložbu ‘Vidljive’ održat će se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u subotu, 4. svibnja u 9 sati. Riječ je o radionici u sklopu ovogodišnje 29. Edukativne muzejske akcije.
Tema radionice jest STEAM u aktualnoj izložbi ‘Vidljive’. Međuinstitucionalni projekt i izložba ‘Vidljive’, koja se održava u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik od 13. travnja do 26. svibnja 2024., nastao je u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Umjetničke galerije Dubrovnik, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek i Galerije umjetnina u Splitu.

Sudionici radionice će prema uzoru na odabrane radove u kojima se pronalaze geometrijski elementi izraditi umjetničku instalaciju u prostoru. Nit vodilja i sama inspiracija bit će matematika koja je, iako egzaktna znanost, s umjetnošću povezana na razne načine i mnogi umjetnici upravo u njoj pronalaze inspiraciju. Edukativna likovna radionica tematski će biti vezana uz stvaranje geometrijskih oblika, kao što je primjerice kružnica, trokut, kvadrat i slično, a koji će biti izrađivani od tekstila, pamučnih niti i žice, te će potom zajednički oblikovani u kombiniranoj tehnici stvarati šarenu, transparentnu, viseću umjetničku instalaciju koja će biti izložena u kapelici Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radionicu će voditi Ivona Šimunović, kustos pedagog Umjetničke galerije Dubrovnik. Radionica je besplatna i trajat će od 9 do 12 sati, a namijenjena je uzrastu od 9 do 14 godina. Zbog ograničenog broja sudionika, za radionicu se potrebno unaprijed prijaviti putem emaila: ivona.simunovic@momad.hr.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist