Županija

APEL SILVIA NARDELLIJA ‘Građani su ljuti i nezadovoljni, pitanje je vremena kad će se nešto dogoditi’

vidikovac orsula semafor

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli konačno se sjetio uputiti apel za uklanjanje semafora na državnoj cesti D-8 na vidikovcu. Isti je uputio Hrvatskim cestama i Postaji prometne policije Dubrovnik.
– Naime, zbog zatvaranja Zagrebačke ulice u Dubrovniku i svega nekolicine vozila koja izlaze iz Ulice Druge Dalmatinske brigade (iz smjera Dubrovnika na Vidikovac), na semaforima se svakodnevno stvara kolometarska kolona koja se proteže sve do skretanja za Poslovnu zonu u naselju Čibača, što uzrokuje da putovanje do Dubrovnika traje više od sat vremena.

Autobusi kasne, djeca na vrijeme ne stižu u školu, ljudi kasne na posao itd. Među građanima je zavladalo opće stanje ljutnje i nezadovoljstva, a samo je pitanje vremena kad će se zbog tankih živaca dogoditi neki veći problem u kojem bi (ne daj Bože) netko mogao nastradati. Zaista ne mogu pronaći opravdanje za postavljanje semaforske regulacije prometa na spoju državne ceste i Ulice Druge Dalmatinske brigade (Vidikovac iznad Dubrovnika) obzirom da bi uistinu neznatan broj vozila iz tog smjera mogao nastaviti kretanje prema Dupcu, te se propisno okrenuti uz minimalan gubitak vremena, dok bi to ostalim mnogobrojnim putnicima iz Župe i Konavala zasigurno uštedjelo i do sat vremena putovanja.

Ovim putem, u ime svih putnika iz Župe dubrovačke, ali i Konavala apeliram na Hrvatske ceste da uklone semafore, a ukoliko to nije moguće zahtijevam da Prometna policija u jutarnjim i popodnevnim satima za vrijeme najvećih gužvi osigura regulaciju prometa putem policijskih službenika – naveo je Nardelli, izrazivši nadu kako će se nadležne institucije ozbiljno shvatiti problem stanovnika koji svakodnevno putuju iz Župe dubrovačke, te postupiti na način koji bi umanjio ovaj problem.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist