Kultura

Anita Martinac nova je predsjednica Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika

Skupstina Juznohrvatskog ogranka Drustva hrvatskih knjizevnika 2

Izborna skupština Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika na kojem je za predsjednicu izabrana Anita Martinac održana je u Stonu 13. ožujka.

Uz Anitu Martinac za članove Upravnog odbora izabrani su akademik Luko Paljetak, Ivan Kramar, Pero Pavlović i Miljenko Stojić.

Skupštini su prisustvovali predsjednik Društva hrvatskih književnika Zlatko Krilić i tajnik DHK Marko Gregur.
Predsjednik Krilić nije krio zadovoljstvo oživljavanjem ovog ogranka jer je riječ o iznimno važnom ogranku Društva hrvatskih književnika koji okuplja književnike s prostora južne Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i talijanske pokrajine Molise.

Skupstina Juznohrvatskog ogranka Drustva hrvatskih knjizevnika 1

Tajnik Gregur upoznao je nazočne o planovima i trenutnim aktivnostima DHK, te ih je pozvao na aktivnije sudjelovanje i u samoj Središnjici.

O važnosti i potrebama Južnohrvatskog ogranka DHK govorili su akademik Luko Paljetak, Stjepan Šešelj, Miljenko Stojić, Ivan Kramar i akademik Šimun Musa.

Nakon izborne procedure jednoglasnom odlukom izabrana je kao prdsjednica Anita Martinac, koja je u zahvali na povjerenju istaknula kako je svjesna odgovornosti ukazane časti ostalih književnica i književnika.
Također, pozdravljena je inicijativa da se nastave aktivnosti oko organiziranja tradicionalnih Neretvanskih književnih, znanstvenih i kulturnih susreta, pjesničke manifestacije Maslini u lice, te Četvrtog međudržavnog susret hrvatske književnosti.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist