Aktualno

Andro i Olga lete u Kinu

vlahusic muratti 001

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić sprema se na put u Kinu.

Kako je i najavio u nedavnom razgovoru za crnogorski dnevni list Pobjeda, Vlahušić će se zaputiti na Daleki Istok kako bi pokušao uspostaviti zračnu liniju Peking – Dubrovnik. Međutim, Vlahušić u Peking ne putuje sam.

Kako saznaje duList, s njim će na daleke pute i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti. Može se pretpostaviti kako Muratti svoje vrijeme u Kini neće provesti tek turistički, već će većinu svog vremena utrošiti razmjenjujući iskustva s istaknutim članovima sestrinske stranke, tamošnje Komunističke partije.

U izaslanstvu Grada Dubrovnika naći će se još jedna Vlahušićeva zaslužnica, HNS-ovka Vesna Delić-Gozze, inače ravnateljica dubrovačkog kulturnog gubitaša Doma Marina Držića. Ona će, dapače, tu delegaciju u dalekoj Kini i dočekati, jer kako smo uspjeli saznati, Delić-Gozze tamo se već nalazi.

Podsjetimo, upravo je Delić-Gozze na prošli tjedan neodržanoj sjednici Gradskog vijeća trebala naslijediti Antuna Maračića na mjestu ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik, pa joj ovo egzotično putovanje vjerojatno dođe kao utješna nagrada.

Pročitajte još

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist

HVZ Hrvatski vatrogasci sve svoje zadatke izvršavaju po najvećim standardima struke

Dulist

POSVUDA KOLONE I GUŽVE Što nas tek čeka za vikend?

Dulist