Aktualno

A KOLIKA JE VAŠA? Građani očekuju božićnice veće od 1300 kuna

shutt pokloni

Ovo je vrijeme kada se često spominju božićnice, koje ove godine očekuje 60 posto ispitanika, što je više nego prošle godine kada je istu očekivalo 55 posto ispitanika.

Ispitanici koji ne očekuju ‘blagdansku’ nagradu kao razlog njenog izostanka navode politiku tvrtke (59 posto). Istraživanje, koje je Moj Posao napravio na više od 300 ispitanika, pokazalo je kako većina ispitanika, kao i dosadašnjih godina, očekuje novac (87 posto) i to u prosječnom iznosu od 1.380 kuna što je za 121 kunu više nego prošle godine. Bon za kupovinu ove godine očekuje 30 posto ispitanih, dok ih se 19 posto nada poklon paketu.

U najvećoj mjeri božićnicu očekuju zaposlenici državnih tvrtki (80 posto), a zatim zaposlenici privatnih tvrtki (69 posto). Božićnici se najmanje nadaju ispitanici zaposleni u institucijama (55 posto).

Božićnici se najviše nadaju zaposlenici velikih (79 posto) i srednjih (62 posto) tvrtki, a u najmanjoj mjeri zaposlenici malih tvrtki (55 posto).

Prošle godine božićnicu je dobilo 53 posto ispitanika, što je nešto više nego prethodne godine kada je 44 posto ispitanika bilo nagrađeno božićnicom.Tim ispitanicima božićnica je u najvećoj mjeri isplaćena u novcu (71 posto) i to u prosjeku 1.154 kune, što je za 16 posto više nego 2014. godine kada je prosječna božićnica iznosila 999 kuna. Bon za kupovinu primilo je 39 posto zaposlenih, a 13 posto ih je dobilo poklon paket.

Ove godine 55 posto ispitanika navodi da je božićnica dobra volja poslodavca, dok je u 2015. to smatralo čak 63 posto ispitanika.

Da je božićnica ‘pravo radnika’ najviše smatraju zaposlenici državnih tvrtki (58 posto), a tog su mišljenja najmanje zaposlenici privatnih tvrtki u domaćem vlasništvu (41 posto).

Na pitanje što si najviše žele, 35 posto ispitanika odgovara da želi (novi) posao. Napredovanje priželjkuje 17 posto ispitanika, 13 posto ih želi zadržati postojeći posao, a 12 posto ispitanika želi poboljšanje poslovanja tvrtke u kojoj trenutno rade. Pokretanje vlastitog posla i dodatno usavršavanje želje su podjednakog broja ispitanika (7 posto), dok njih 5 posto priželjkuje promjenu karijere.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist