Sport

37. PRVENSTVO KUPALIŠTA U VATERPOLU Prijave za Divlju ligu do 13. srpnja!

Divlja liga finale 278

Počele su prijave za nastup u 37. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi 2020. Kako navode organizatori, prijave se primaju do ponedjeljka, 13. srpnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy).
Inače, kvalifikacije neće početi prije subote, 18. srpnja, a glavni turnir bi trebao početi u ponedjeljak, 3. kolovoza, dok bi se finale u Portu trebalo igrati ne prije utorka, 18. kolovoza. Ždrijeb bi se trebao održati u srijedu, 15. srpnja, a naknadno će biti određeno mjesto i vrijeme.
Treba podsjetiti kako će u glavnom turniru igrati 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima sedam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih devet mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija. Ukoliko koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije. Kvalifikacije se igraju po starom. Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.
Prošlogodišnji pobjednik je Kamen mali Cavtat.

DuList/divljaliga.com

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist