Grad

31. GODIŠNJICA POGIBIJE Položeni vijenci za stradale branitelje na Bosanci

vijenci bosanka1

U znak sjećanja na sedmoricu poginulih dubrovačkih branitelja koji su prije 31 godinu stradali u jednom od najžešćih napada na ovom području ove su srijede kod Spomen obilježja na Bosanci položeni vijenci i zapaljene svijeće. Okupljeni su molitvom i svijećama odali počast svim žrtvama koji su u jeku srpsko-crnogorskog napada, devetog dana mjeseca studenog 1991. godine, položili živote na oltar Domovine. Bili su to hrabri dragovoljci Domovinskog rata: Mario Pezzi, Franci Lazibat, Vedran Ivošević Genocid, Hamdija Kovač, Željko Raguž, Antonio Vatović te Željko Putica koji je poginuo također na Bosanci sedamnaest dan ranije.
Vijence su položili predstavnici Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Matom Frankovićem, predstavnici obitelji poginulih branitelja, predstavnici Županije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te udruge roditelja poginulih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata kao i njihovi suborci.
Prigodnim riječima u ime Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik obratio se predsjednik Vide Prce, dok je službu riječi i blagoslov predvodio fra Ivica Kyril Pavlović.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist