GradUrednički izbor

ŽUSTRA RASPRAVA Povijesna jezgra, Grad ili stari grad – kako ga vi zovete?

Grad iz zraka

Grad, povijesna jezgra, stari grad, stara gradska jezgra – sve su to nazivi koji se u Dubrovniku koriste za grad unutar zidina. Rasprava o tome povela se ispod objave kandidatkinje za gradonačelnicu Viktorije Knežević, koja je ovog ponedjeljka objavila kako je ispunila svoje obećanje te se preselila u Grad. U popratnom videu i tekstu spomenula je i nazive Grad, stara gradska jezgra, ali i stari grad.
‘Nekako mi Stari grad bode uši, rekli bi ti Stari grad je na Hvaru… Kao kandidatkinja za gradonačelnicu to moraš naučit’, prokomentirala je jedna naša sugrađanka. Na to se nadovezala druga te istaknula kako će ‘naučit da je samo jedan Grad’, a treća je dodala ‘I meni to užasno para uši’.
Knežević im je odgovorila kako video kojega je objavila gledaju i ljudi koji nisu iz Grada te da je napravila kompromis i spomenula oba naziva.
-Morat ćeš počet rabiti ovu modernu verziju, ‘Povijesna Jezgra’ – napisao je jedan naš sugrađanin, a na njega se nadovezao i Sergio Gjivoje, koji je tome posvetio i status na svom Facebook profilu.
-Legam na FB jednu raspravu o ‘Starom Gradu’ kontra ‘Povijesnoj jezgri’. O tim verzijama sam govorio i Matu. Ajde ti prevedi tu jezgru na Engleski – HISTORIC CORE??!! Ma ne dolazi u obzir. Jedino pravo rješenje koje sam Matu preporučio je da se na svim engleskim natpisima napise – HISTORIC TOWN, a na hrvatski POVIJESNI GRAD. Ma kakvi stari gradovi, jezgre, pulpe i ostali koncentrati… – smatra Gjivoje.
A koji naziv vi koristite?

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist