Županija

Župljani će se virtualno dogovoriti o izmjenama i dopunama proračuna općine

hgk komora zlatna kuna nardelli02

Općinski načelnik Silvio Nardelli uputio je poziv na sastanak koji će se upriličiti ovog četvrtka, 9. travnja, na temu donošenja Izmjena i dopuna Proračuna i Programa rada za tekuću godinu.

Na navedeni sastanak osim općinskog načelnika i užih suradnika pozvana su dva člana oporbene stranke Župka kao i članovi Odbora za proračun i financije.

Podsjetimo, prošlog tjedna Župska stranka – Župka obratila se dopisom načelniku sa nizom prijedloga korigiranja Proračuna obzirom na očekivano smanjenje prihoda Općine zbog izvanredne situacije uzrokovane corona virusom.

Nardelli se složio sa dijelom predloženih izmjena i pisanim putem se zahvalio oporbenim kolegama, te ih je izvijestio o nizu već poduzetih aktivnosti od strane Općine Župa dubrovačka vezano za novonastalu situaciju.

„Držim korektnim prijedloge oporbe i ponudu da zajedničkim konstruktivnim djelovanjem i suradnjom donesemo najbolje moguće rješenje u datim okolnostima, kako za rad općinskih službi i vezanih društava, tako i za donošenje svih ostalih mjera kojima ćemo preraspodijeliti planirana sredstva. Iskreno se nadam da ćemo na sastanku doći do zajedničkih stavova po svim pitanjima kako bi zajednički prevladali ovu situaciju na dobrobit Općine i svih njenih žitelja“, rekao je Nardelli.

Uvažavajući trenutno stanje Sjednica Općinskog vijeća, koja se u ovim okolnostima ne može organizirati redovnim putem bit će organizirana telefonski ili virtualno sukladno naputku Ministarstva uprave RH.

Pročitajte još

Usklađene plaće zaposlenih u vrtićima s plaćama u školama i upisana pločanska djeca

Dulist

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist