Županija

ŽUPANOV BOŽIĆNI DOMJENAK ‘Puno smo se trudili i puno toga napravili’

Zupan Domjenak 134

Dubrovačko-neretvanska županija ovog je četvrtka u hotelu Excelsior upriličila tradicionalni božićni domjenak za brojne uzvanike. Prije govora domaćina, dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, sopranistica Marija Kristina Tomić nastupila je uz klavirsku pratnju Nene Ćorak. Izvela je Tihu noć i Svim na zemlji.

-Godina koja je na izmaku bila je dobra i uspješna, puno smo se trudili i vjerujem puno toga i napravili. Zahvaljujem se svima vama koji ste pridonijeli stabilnom i kvalitetnom djelovanju naše županije. Posebno zahvaljujem našim predstavnicima u državnoj vlasti u Zagrebu i Vladi Andreja Plenkovića koja je pokazala puno razumijevanja za potrebe i razvoj ove županije. Godine koja je na izmaku sjećat ćemo se kroz nekoliko projekata koji su važni za ovu županiju. To je svakako činjenica da je Pelješki most konačno izronio, da se vidi već njegova konstrukcija. Tu je također Objedinjeni bolnički prijem, početak velikog projekta navodnjavanja Donje Neretve, kao i početak izgradnje osam luka za bolje povezivanje otoka. To su sve projekti koji doprinose kvaliteti života ove županije i znače puno za njen daljnji razvoj – istaknuo je župan.

-Nastojat ćemo realizirati sve projekte koje smo zacrtali u našim programima, a koji su važni za život naših ljudi, za stratešku poziciju naše županije. Tu bih svakako izdvojio daljnje prometno povezivanje naše županije s ostatkom Hrvatske, brzu cestu od Zračne luke do Dubrovnika, autocestu od Osojnika do čvorišta Metković te Pelješku cestu od Brijeste do Perne. Tu je dakako Centar za gospodarenje otpadom koji konačno kreće, dnevna bolnica u Metkoviću i Dubrovniku, centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, koji će početi sredinom godine. Neki su to od projekata po kojima ćemo pamtiti i iduću godinu. Potvrđena je važnost regionalne samouprave u Hrvatskoj te smo potpisali sporazum o preuzimanju poslova Ureda državne uprave. Imat ćemo više obveza i odgovornosti, ali vjerujem da ćemo moći više pomoći našim sugrađanima i gospodarstvenicima – rekao je župan te svima uputio lijepe želje za Božić i novu 2020. godinu.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist