Politika

Županijski Laburisti protiv ukidanja malog ribarstva

Hrvatski laburisti Stranka rada

Predsjednik županijske podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada Ivan Nikolić uputio je priopćenje za javnost u kojem ističe protivljenje te stranke ukidanju kategorije malog ribolova. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Mi Hrvatski laburisti – Stranka rada Dubrovačko-neretvanske županije protivimo se ukidanju kategorije malog ribolova. Takav oblik gospodarenja morskim resursima i obalom u skladu je s povijesnim i tradicijskim običajima našeg kraja te je kao takav važan dio kulturno-povijesne baštine. Ovakav ribolov je ekološki prihvatljiv.

Također, predstavlja i važan izvor prihoda za brojne, mahom starije i siromašnije, te samim time i socijalno ugrožene stanovnike priobalja i poglavito otoka. Nitko ne traži besplatne dozvole za mali ribolov ali ako iznajmljivanje soba može biti paušalno i mali ribolov može biti paušalan kako je bio i do sada.

Smatramo kako se vlasti na svim razinama od lokalnih do državnih, moraju boriti za očuvanje ovakvog oblika ribolova.

Predstojeće vrijeme (do potpune zabrane), treba iskoristiti za pronalazak mogućeg modela njegovog opstanka. Mi poštujemo sve inicijative koje se bore za očuvanje ovakvog oblika ribolova i dajemo im punu potporu.“

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist