Sport

Županijski kup u rukama dubrovačkih šahista!

sah naslovna

Šahovski klub Dubrovnik imao je uspješan vikend. U subotu je, naime, održan brzopotezni turnir u klupskim prostorijama. Igralo se 7 kola, tempo 10 + 0, a na kraju su po 5.5 bodova osvojili Filip Car, Neven Vlahov i Tomislav Musić, tako da su dodatni kriteriji odlučivali o redoslijedu i nagradama. Pobjeda je pripala novom članu ŠK Dubrovnik, 18-godišnjem MK Filipu Caru, drugo mjesto zauzeo je Neven Vlahov, a treće Tomislav Musić.
-Čestitke pobjednicima! – ističu iz kluba.
Potom je u nedjelju odigran ekipni županijski kup u šahu za 2024. godinu. Nastupili su ŠK Metković, ŠK Ploče, ŠK Vela Luka i ŠK Dubrovnik, a igralo se Bergerovim sustavom (svatko sa svakim), tempo 30+30.
-Izvrstan nastup naše ekipe – pobijedili smo svoje protivnike u sva tri susreta i osvojili kup za 2024. Također, ovom smo pobjedom stekli i pravo nastupa na finalu državnog kupa, nadamo se da će nam financije dopustiti nastup i na tom važnom natjecanju – ističu iz kluba.
Sljedeći vikend započinje polufinale za Prvenstvo grada 2024. Zainteresirani mogu saznati više informacija na web stranici Kluba skdubrovnik.hr.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist