Zanimljivosti

Županija raspisala natječaj za 29 stipendija

zupanija logo

Dubrovačko – neretvanska županija raspisala je natječaj za stipendiranje 29 učenika i studenata.

Radi se o 16 studentskih i 5 učeničkih stipendija za nadarene, 6 studentskih za deficitarna zanimanja (1 doktor medicine, 1 magistar fizike- nastavnički smjer, 1 magistar edukacijske rehabilitacije te 1 magistar matematike-nastavnički smjer, 1 diplomirani inženjer arhitekture te 1 diplomirani inženjer  hortikulture) te 2 učeničke stipendije za deficitarna zanimanja ( za zanimanje konobar) budući da je interes učenika za ovo zanimanje vrlo malen,  a potrebe tržišta rada velike.
 
Županija trenutačno stipendira 81 učenika i studenta te dijeli jednokratne potpore za poslijediplomske studije i za to godišnje izdvaja  750 tisuća kuna.  Od toga  broja 52 učenika i studenta su ove godine zadovoljili sve visoke  kriterije kako bi ostvarilo pravo na nastavak primanja stipendije.
 
Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči Županije, Gundulićeva poljana 1, gdje se mogu preuzeti i svi potrebni obrasci, kao  i na web stranici županije  www.dubrovnik-neretva.hr , gdje se također mogu vidjeti  svi uvjeti natječaja  te preuzeti potrebni obrasci. Natječaj je otvoren  do 15.studenog  2013. godine.
    

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist