Aktualno

Županija osigurala 7 milijuna kuna za škole

shutt ucionica

Na području Županije u novoj školskoj godini upisano1208 prvašića  ili 18 više nego u prošloj školskoj godini, a Županija je osigurala 7 milijuna kuna za ulaganja u školstvo.

Od ukupno 32 škole u županiji, povećanja broja učenika zabilježena su u 20 škola. Uspoređujući sa prošlom školskom godinom najveći indeks  povećanja broja učenika ostvaren je u OŠ Slano.
 
Županija je u proračunu osigurala sredstva za osnovne i srednje škole u ukupnom iznosu od 7,57 milijuna kuna.. Od toga je gotovo 7 milijuna kuna predviđeno za kapitalna i investicijska ulaganja- i to 4 milijuna kuna za osnovne i 3 milijuna kuna za srednje škole. 
 
Najveća ulaganja odnose se nastavak druge faze dogradnje objekta Srednje škole Petra Šegedina u Korčuli, rekonstrukciju krova Obrtničke škole u Dubrovniku i OŠ Župa Dubrovačka u Mlinima, rekonstrukciju objekta Umjetničke škole Luke Sorkočevića u Dubrovniku, izmjenu unutarnje i vanjske stolarije u osnovnoj školi Petra Kanavelića na Korčuli, OŠ Gruda, OŠ Opuzen, OŠ Don Mihovila Pavlinovića i OŠ Vladimir Nazor u Pločama,  izradu projektne dokumentacije za izgradnju OŠ u Metkoviću, izradu i popravak sustava centralnog grijanja u OŠ Primorje, OŠ Kula Norinska i SŠ Metković,  nabavu računalne opreme i namještaja  u osnovne i srednje škole  te sufinanciranje izgradnje sportske dvorane u Smokvici.  
 
Inače, višefaznim ulaganjem u Osnovnu školu Opuzen omogućeno je da ove školske godine škola započne s nastavom u jednoj smjeni čime se broj osnovnih škola u kojima se nastava odvija na taj način povećao na 18. Ukupno je 26 osnovnih škola kojima je Županija osnivač.

Pročitajte još

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović