Aktualno

Župan na susretu mediteranskih zemalja

abruzzo 6

Župan Nikola Dobroslavić i Melanija Milić, direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA sudjeluju na 7. međunarodnom susretu mediteranskih zemalja u Chieti-ju u Regiji Abruzzo.

Susret mediteranskih zemalja ima za cilj poboljšati institucionalnu i gospodarsku suradnju zemalja Mediterana, te je održan niz sastanaka i posjeta institucijama Regije Abruzzo, s ciljem jačanja gospodarske suradnje s regijom.

Naša županija ima već potpisan Sporazum o susradnji s Abruzzom, a Županijska razvojna agencija s agencijom regije Abruzzo.

U sjedištu provincije Pescara potpisan je Sporazum o zajedničkoj suradnji na razvoju EU projekata između predstavnika DNŽ , Hercegovačko-neretvanske županije, provincije Pescara i partnerskih općina s područja provincije.

Regija Abruzzo važno je industrijsko prometno trgovačko čvoriste srednje i južne Italije te predstavlja izuzetnog partnera za prometno tranzitni razvoj Dubrovačko-neretvanske županije.

Već duže vrijeme talijanski partneri razgovaraju s Lukom Ploče zbog uspostavljanja trajektne veze luka Ortona i Vasta s Pločama, a najvažniji doprinos realizaciji te linije dati ce Lučka uprava Ploče koja će u toj suradnji biti glavni partner talijanskoj strani.

Pročitajte još

‘KAPETANE, TRIBALI BI DOMA’ Milo Sršen nakon 45 godina odlazi u zasluženu mirovinu

Dulist

[VIDEO/FOTO] KONCERT UZ DAN POBJEDE Pogledajte tko je sve slušao sjajne izvedbe ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

[VIDEO] IZNAD KNINA Pogled iz kokpita aviona Rafale i Mig-21

Dulist